Yliopistoseuran kevätkokous 5.4.2018: kokousta ennen kuullaan esitelmä elintarvikkeiden aterianjälkeisestä tilasta

Yliopistoseuran sääntömääräinen kevätkokous pidetään torstaina 5.4.2018 klo 18.00. Kokouksessa käsitellään muun muassa toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2017.

Kokousta ennen klo 17.00 Yliopistoseuran varapuheenjohtaja ja molekulaarisen elintarviketieteiden apulaisprofessori Kaisa Linderborg luennoi otsikolla "Hetkihuulilla - tunteja verenkierrossa. Elintarvikkeet ja aterianjälkeinen tila". Luennolla tutustutaan elintarvikkeiden käyttäytymiseen ruuansulatuskanavassa ja verenkierrossa sekä aterianjälkeisen tilan ja elintapasairauksien yhteyksiin.

- Ihminen viettää suurimman osan elämästään aterianjälkeisessä tilassa, jossa aterioistamme imeytyneet ainesosat kuljetetaan kohdekudoksiin verenkierrossa. Paastotilassa, jossa terveyttämme monesti arvioidaan, nykyihminen viettää vain muutaman aamuyön tunnin, Linderborg kertoo.

Luennolla käytetään esimerkkeinä suomalaisille tuttuja elintarvikkeita kuten marjoja, perunaa, kauraa ja maitoa.

Muutkin kuin seuran jäsenet ovat tervetulleita kuulemaan esitelmää. Paikkana on Maaherran makasiini (Henrikinkatu 10), Porthan-Sali.

Tervetuloa!

0067